EPC

Wat is een EnergiePrestatieCertificaat (EPC)?

Het EPC-attest is een cruciaal document dat inzicht biedt in de energieprestaties van een gebouw op een schaal van A+ tot G, waarbij A+ staat voor zeer energiezuinig en G voor zeer energieonzuinig. Dit attest wordt opgesteld door een erkend energiedeskundige type A en verplicht is bij zowel de verkoop als verhuur van gebouwen.

Waarom is het EPC belangrijk?

  • Energie-efficiëntie: Het EPC toont aan hoe energiezuinig een gebouw is, wat direct invloed heeft op energiekosten en milieuvriendelijkheid.
  • Bewustwording en besluitvorming: Het helpt kopers en huurders om geïnformeerde beslissingen te nemen over te verwachten energiekosten.

  • Stimulans voor verbeteringen: Het moedigt gebouweigenaren aan om energiebesparende maatregelen te nemen, wat de waarde van het gebouw kan verhogen en bijdraagt aan duurzaamheid.

  • Wettelijke vereisten: In veel rechtsgebieden is het hebben van een EPC verplicht bij vastgoedtransacties om juridische consequenties te voorkomen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze erkende EPC-deskundigen staat klaar om uw EPC-attest op een correcte manier op te stellen. Wij hebben de juiste training, kennis en ervaring om een grondige inspectie uit te voeren en het EPC-attest volgens de wettelijke normen op te stellen.

Simulatie

Een simulatie kan inderdaad waardevol zijn omdat het u een idee kan geven van welke renovaties of verbeteringen de EPC-score van uw huis kunnen verhogen voordat u daadwerkelijk met de werkzaamheden begint. Dit kan u helpen onnodige kosten te vermijden en gerichter te investeren in energiebesparende maatregelen.

EPC Immo Derveaux